TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, şehir içi ulaşımda scooter veya küçük ulaşım otomobillerini de üretebilecek bir yapıda olduklarını belirtti. Gürcan Karakaş ayrıca, TOGG markasının fiyat politikası hakkında da açıklamalarda bulundu.
15 senelik planlamanın yolunda gittiğini ve hiçbir aksamanın olmadığını aktaran Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, gelecekte farklı ulaşım çözümü üretimlerine imza atabileceklerini söyledi.
“Pazarın İhtiyacına Göre Üretim Yaparız”
Yeni Şafak’ta bulunan haberde tüketicinin ihtiyacına göre Citroen Ami ve Renault Twizy gibi mikro mobilite çözümlerinin gelecekte TOGG’da olabileceğini belirten Gürcan Karakaş, “Bu biraz pazardaki fırsatların gelişimiyle alakalı. Bizim 15 yıllık planımız bunun dışına çıkamayacağımız anlamına gelmiyor. Yaptığımız ürünlerin yanında bahsettiğimiz mikro mobilite çözümleri teknik anlamda çok daha hızlı harekete geçirilebilecek ürünlerden oluşuyor.” dedi.
Fiyat Açıklaması
TOGG’un fiyatlarına da dikkat çeken Gürcan Karakaş, “Sonuçta ulaşılabilirlik veya rekabetçilik sadece ve sadece bulunduğunuz segmentle ilgili değil, ekosistemle beraber ulaşacağınız adetlerle de alakalı. Biz 5 modelle beraber ‘en maksimize edilmiş’ Türkiye pazarına baktığımızda adetlere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun belki küçük araç büyük araç şeklinde yer değiştirme olabilir. Önümüzde hala esnek bir zamanımız var. Oralara geldiğimizde de fiyat açısından daha ulaşılabilir noktalar o zaman olacaktır diye düşünüyoruz.” açıklamalarında bulundu.
“Değişen Test Şartını Hesaba Katıyoruz”
TOGG’un testlerinde gelecek senelerde değişecek kriterleri de hesaba katarak çalışmaların ilerlediğini belirten Gürcan Karakaş, “2022’de regülasyonların yanılmıyorsam 14 tanesi değişiyor. Bunların içinde çarpışma testleri ile ilgili olanları da var. Örneğin; Yan yana oturan iki kişinin kafalarını çarpmaması için ortaya hava yastığı koyulması gerekiyor. Daha kanunlaşmadı. Onların hepsini biz ‘Dönüşürse ne olur?’ diyerek hesabını kitabını yaparak hareket ediyoruz. Bunların hepsi bir anda gelirse ne yapacağımızı tartışıyoruz. O anlamda da bizim tahminimiz 2023’ün ilk çeyreğinde bu süreç tamamlanır. Bizde 2023’ün ilk çeyreğinde bu süreç tamamlandıktan sonra akıllı cihazlarımızın lansmanına ve satışına başlarız.” şeklinde konuştu.
“Satış İçin Kristal Saraya Gerek Yok”
Yeni nesil kullanıcıların otomobillerle buluşma noktalarının da değiştiğinin vurgusunu yapan Gürcan Karakaş, “Yıkıcı yaklaşımlar da sergileniyor. Biz bunların hepsini gözlemliyoruz. Yerinde ziyaret ediyoruz. Onların yaşadıkları sıkıntıları ve farklılıkları tespit ediyoruz. Çıkardığımız sonuç şu: Kullanıcıların ihtiyaçları temelde bilgi toplamak ve bunun yanında dokunarak test etmek. Bunu illaki fiziksel bir kristal saray içerisinde yapmanız gerekmiyor. O imkanı sağlayacak bir kullanıcı deneyimi ağı yeterli. Biz onun üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Yönetim kurullarımızda da konuşuyoruz. O bağlamda hem ülkemiz için, hem de TOGG için en akılcı çözüm ne ise onu yapma niyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.